TÜRKİYE MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI’DA MADENCİLERİN EYLEMİNE DESTEK VERDİ

Başkentin Nallıhan İlçesi Çayırhan beldesinde idare merkezi bulunan Maden İşletmesi’nin özelleştirilmesi ve varlıklarıyla satışını engellemek üzere Maden işçileri, maden sahasının bulunduğu alanda aç

Türkiye Maden Mühendisleri Odası’da madencilerin eylemine destek verdi

Başkentin Nallıhan İlçesi Çayırhan beldesinde idare merkezi bulunan Maden İşletmesi’nin özelleştirilmesi ve varlıklarıyla satışını engellemek üzere Maden işçileri, maden sahasının bulunduğu Beypazarı İlçesi Sekli ve Hırkatepe mahallesi yakınlarındaki depeköy alanında bulunan ocak ağzında 4 gündür eylemde bulunuyorlar.

Madenciler, Özelleştirilecek ve varlıklarıyla satışı yapılacak ocak için, Türkiye Maden İşçileri Sendikası genel merkezinin aldığı karar doğrultusunda ocakta eyleme başladılar.

Madencilere deste vermek üzere, bölgenin ileri gelen siyasileri, Ankara Milletvekilleri ve bu günde Maden Mühendisleri Odası(TMMO)Genel başkanı Ayhan Yüksel, yönetim kurulu üyelerinin bazılarıyla birlikte, alana gelerek madencilere destek verdi.

TMMO Genel başkanı Ayhan Yüksel, alanda işçilerle birlikte eylemde bulunan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel başkanı Nurettin Akçul ile görüşmesinin akabinde meydanda açıklamada bulundu:

Türkiye (TMMO) Genel başkanı Ayhan Yüksel, yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hepinizi Maden mühendisleri odası adına, saygıyla, dostlukla selamlıyorum. Zonguldak şubemizle birlikte buradayız. Adana, İzmir, Diyarbakır şubelerdeki arkadaşlarımızın ve Türkiye’nin dört bir yanındaki şubelerimizin selamını getirdim. Biz maden mühendisleri odası olarak 40 yıldır özelleştirmelerin bu ülkelere yolsuzluktan, işsizlikten ve güvencesizlikten başka bir şey getirmediğini, getirmeyeceğini söyledik ve söylemeye de devam ediyoruz.

Bu kuruluş özelleştirilen diğer kuruluşlar gibi, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren burada çalışan insanların ödedikleri vergilerle kurulmuş ve 2 bin 400 insanı istihdam ediyor. Ayrıca Nallıhan’da, Güdül’de, Beypazarı’nda ve Ayaş’taki esnafı, sanatkârı, memuru ve 24 bin kişiyi ilgilendiriyor. Ailelerimizle birlikte tam 100 bin kişiyi ilgilendiriyor. Şimdi ne yapmak istiyorlar, bu yüz bin kişinin ekmeğini aşını sadece bir kişiye, bir şirkete peşkeş çekmek istiyorlar.

Bu güne kadar hep söyledik. Özelleştirme yoksulluk getirir dedik. Alacak firma burada işçilerin bazılarını çıkaracak ve burada bir köle düzeni kurulacak. Taş örenin geldiği yerleri gördük arkadaşlar. Somada, Ermenek’te ve sade madenlerde değil, bütün sektörlerde gördük. Ölümü getirdiler, köleliyi getirdiler. Eğer bir mühendisler, işçiler ekmeğimize işimize sahip çıkmazsak, biz kimse sahip çıkmaz.

Buraların gerçek sahipleri bizleriz. Madenlerin gerçek sahipleri Halktır. Hakkımıza ve halkımıza sahip çıkacağız. Biz sizlerin bu kavgasına omuz vereceğiz. Siz neredeyseniz, bir orada olacağız. Ne şekilde mücadele edecekseniz bir sizlerin yanındayız ve destekçi olmayı sürdüreceğiz. Buradan söz veriyoruz, Yolunuz, yolumuz olacaktır. Kavganız kavgamız olacaktır. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.”

 

 

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ